Perubahan Diri

Assalamualaikum.
Bila baca post lama lama , masa mula mula  maqnie berblog pada tahun 2012 dulu ,macam macam rasa ada datang. Nak tergelak ada , rasa geram ada , rasa sedih pun ada.

Setiap post kebanyakkannya berkisar isu masyarakat dan keluarga sendiri. Ada post ,maq baca pun maq menyampah kat diri sendiri , hahaha apalah ..

Terfikir sendiri , kenapa maq macam tu ek dulu dulu? Apakah sebab dulu nama blog ini " bila maqnie membebel?" so kena luahkan semua habis habisan? hahaha tak selesanya mata membacanya uii..macam ada aura nagetif pun ya jugak.

Tapi itulah orang kata , jangan samakan dulu orang dengan dia yang sekarang. Dulu mungkin dia tak paham lagi macamana nak buat perkongsian. Dulu pada maq , asalkan maq dapat luahkan semua yang terpendam dalam hati , dah cukuplah. Padahal perkongsian macam takda isi.

Sekarang ,walaupun blog ni bukan blog cari makan ,malah masih kekal sebagai blog peribadi dan personal ,maq rasa serba sedikit ada pengisiannya.

Tahun silih berganti ,takkan kita masih ditahap yang serupa ya tak? Paling tak pun jadilah yang lebih baik dari yang sebelumnya. Biarpun orang tak kisah perubahan tu ,tapi sebagai tuan badan ,kita hendaklah  sentiasa bersyukur. Tak perlulah hari hari nak kongsi isu yang berbangkit. Isu yang memang takkan padam selagi dunia masih berputar.

Fokus untuk masa depan. Fokus buat kebaikan. Fokus keluarga. Fokus kehidupan alam lagi satu yang kekal tu. Inshaallah , semoga dipermudahkan.


Salam maulidur Rasul buat semua. Jadilah umat Muhamad yang sentiasa berbuat baik sesama insan lain. Semoga semua usaha baik kita terlaksana. Aamiin..


Comments