Drama Cinta Melayu

Assalamualaikum.
Kalau anda nak tahu ,maq merupakan antara warganegara yang tak minat drama melayu. Terutama drama berepisod atau drama cinta. Paling boring drama cinta berepisod ,yang berepisod episod , yang jalan ceritanya rampas suami orang, yang kurang ajar dengan suami , curang dan apa apa juga yang seangkatan dengannya lah senang cakap. TETAPI !

Tetapi , dah lebih 2minggu  maq terjebak dengan drama cinta melayu , heeee.. Tulah pasal ,mulut celupar sangatkan. Maq selalu perli anak anak dan encik suami yang merupakan penonton setia drama cinta melayu. Haa kan dah terikut sama.

Kalau anda semua nak tahu ,maq sekarang tengah feeling habis dengan drama melayu ngok ngek tu lah ! Haishh ngok ngek betul lah. Tak pasal pasal nunggu siarannya tiap pukul 10malam , adoo..

Apakah ini  dugaan bagi diriku? Sesungguhnya diri ini hanya insan yang lemah, 'nangis' ..haha


Nah ! Budak dua nilah punya pasal. Sebenarnya tak kenal sangat diaorang sebelum ni. Kalau si handsome tu kenal lah sikit sikit sebab beliau kan pengacara juga selain berlakun. Tapi si manis Reen tu ,memang maq tak kenal hehe tapi dah terminat pulak. Aduh..

Actually , dalam drama ni watak mereka tu yang special bagi maq. Watak anak sulong ! Allah hu , memang sama tau. Maq anak sulong kan , dan memang perangai maq macam tulah. Macam Reen ! (mungkin mr ngok ngek tu lelaki , maq tak dapat feel dia) .

Ciri ciri Anak sulong :

- dalam tegas ada manja.

-cakap dia jek betul tapi lama lama ngalah juga.

-ikut je kata emakbapak walaupun tak suka.

-suka pendam rasa.

-suka budak budak.

-ofcouse garang.

-suka menyakat orang yang dia sayang.

-selalu mengalah sebab nak jaga hati oranglain.

-cakap tak suka padahal suka nak mati.

-cemburu tapi pandai cover.

-rela kehilangan asalkan tak peningkan kepala.

-suka nangis sorok sorok sebab nak lepaskan perasaan tapi malu kalau orang nampak.

Ada banyak lagi tapi biarlah anak anak sulong macam kami jek yang tahu , 😂 .


Eh , drama ni belum tamat lagi tau. Anda yang belum tengok tu ,boleh jek try tonton di tv ria ( astro) . Good luck untuk mereka yang terlibat dengan drama ini, i suka !!😘 .

Nota maq: harap cuma ngok ngek jek lah drama yang buat maq terjebak ,jangan kat drama drama lain. Tak sanggup nak tunggu waktu siaran. Lagi lagi bila dalam seminggu cuma 4hari jek siarannya ,nak tunggu minggu depan tu perit sangat rasanya. Hehehe serik.


*(video ) waktu ni Reen tengah sedih sangat  sangat setelah terpaksa berbohong yang dia tak cintakan Haris( suami yang ada gf) Dan Haris pulak jadi serba salah bila mereka akan ambil keputusan berpisah setelah balik ke KL, esok.

 ( sebak uii ) 😭 . Tapi Tolong abaikan suara anak maq yang potong feel tu ..😆

Comments