Dugaan buat Angah Linda

Assalamualaikum.
Harini maq nak kongsikan satu tragedi yang baru baru ni terjadi dalam keluarga maq. Kejadian yang tidak diduga itu berlaku pada keluarga sepupu maq belah ibu. Angah Linda ( adik sepupu maq ) merupakan mangsa kejadian.

Tujuan perkongsian ini hanya untuk sama sama kita jadikan iktibar. Harap sangat tidak disalah tafsirkan.


"rumah  Angah Linda terbakar malam tadi "

Itu kata kata yang dikongsi oleh mak uteh dalam group whatsapp keluarga kami.  Melihat pada gambar yang dikongsi bersama ,  boleh dikatakan kebakaran itu agak teruk. Apa pun kami bersyukur kerana Angah Linda sekeluarga selamat.

Kelu tak terkata apa , bila maq baca  berita  mengenai punca kebakaran tersebut , Allah huakhbar ,😢. Dari kejauhan ini ,  Maq sekeluarga mendoakan semuga Angah Linda tabah dengan dugaan kali ini. Ingatlah , Allah menduga pada tiap hambaNya yang Dia sayang.


KOTA TINGGI - Sebuah keluarga di Felda Sening di sini, tinggal sehelai sepinggang apabila kediaman mereka terbakar ketika penghuninya sedang tidur.

Suhazlinda Mohamed Nor, 39, berkata, dalam kejadian jam 4 pagi itu, dia yang tinggal berdua bersama seorang anaknya, manakala suami dan anak lelakinya keluar bekerja.

Menurutnya, kebakaran dipercayai berpunca dari bilik anak lelakinya di mana ketika kejadian dia tersedar dari tidur selepas terdengar bunyi letupan syiling bilik berkenaan.

“Anak ada beritahu kepada saya bahawa dia cas ‘power bank’ di dalam bilik sebelum keluar bekerja. Kebakaran dipercayai menjadi marak selepas terkena tilam.

“Mujur saya sedar selepas dengar bunyi letupan kuat itu. Saya terus selamatkan diri bersama anak dan sempat capai beg tangan.

“Ketika sampai luar rumah asap semakin banyak api pun semakin marak. Melihat dua kereta di parkir dan kerana takut keadaan kebakaran menjadi teruk saya nekad alihkan dua kereta ke bahagian bawah rumah,” katanya.

Anggaran kerugian dialami keluarga itu kira-kira RM20,000 selepas seluruh kediaman hangus.
Jelasnya, dia juga masih menunggu laporan siasatan daripada pihak bomba dan penyelamat untuk mengetahui punca sebenar kejadian.

Terdahulu, keluarga berkenaan menerima ziarah Adun Tanjung Surat, Datuk Ir Syed Sis A Rahman dan JKKR Felda Sening untuk menyerahkan sumbangan bagi meringankan beban.

Comments

Popular posts from this blog

Cara Tukar Nama Pada Geran Tanah Yang Pemiliknya Dah Meninggal

Kad kena telan mesin Atm

Tanjung Hill, Batu Pahat ,Johor

Result pemeriksaan darah sangat mengejutkan

Susu sejat ganti santan kelapa

Pantai Perpat, Rengit, pantai semulajadi yang tenang

Doa Amalan Neelofa

Melepaskan rindu dalam kereta

Pesanan SMS dari MKN

Mimpi Orang yang dah tak ada.