Doa seorang ibu


Assalamualaikum

*Petang yang tenang*

Alhamdulillah masih diberi peluang melalui hari ini hingga ke petang. Terima kasih Allah. Maq baru lepas teman anak bongsu maq buat kerja kursus untuk PT 3 nya akan datang. Tajuk dia pilih kemain lagi " peristiwa bersejarah majlis perkahwinan" .Yang lawaknya , padahal dia boy friend pun takda lagi . Berani sungguh nak buat tajuk perkahwinan untuk kerja kursus nya kali ini. Ada takda nanti si Along dan maq la jadi mangsanya untuk menjawab semua soalan soalan dia , sebab kami je yang dah berkahwin didalam rumah ini.

Boleh ke membantu ?insha Allah demi pencapaian sekolah anak anak , maq sanggup buat apa je asalkan dapat membantunya dalam pelajaran. Kalau maq tak mampu nak bantu ?

Haa , hanya doa . Ya , doa seorang ibu boleh membantu kejayaan seorang anak. Tak kiralah kejayaan dari sudut apa sekali pun , asalkan dia dipihak yang betul , doalah , kerana doa seorang ibu antara punca kejayaannya seorang anak.

Kata ustaz dikelas fardhu ain haritu , belajar lah kuat mana sekali pun , kadang kala sesaorang itu susah nak berjaya , kerjalah serajin mana sekali pun , kadang hati tak pernah rasa cukup dan sentiasa dalam kesempitan . Dan hanya doa seorang ibu boleh ubah keadaan itu. So ? Sebagai seorang ibu , yok  sama sama doa yang baik baik untuk anak anak kita. Supaya mereka berjaya dikehidupan dunianya dan juga akhirnya nanti.

 Insha Allah ,aamiin..

Nota maq : takkan pernah putus doa untuk anak anak , insha Allah .. 😭

Comments

Popular posts from this blog

Kad kena telan mesin Atm

Tanjung Hill, Batu Pahat ,Johor

Melepaskan rindu dalam kereta

Cara Tukar Nama Pada Geran Tanah Yang Pemiliknya Dah Meninggal

Susu sejat ganti santan kelapa

Pesanan SMS dari MKN

Kek Susu ( bakar )

Pantai Perpat, Rengit, pantai semulajadi yang tenang

Senarai Doa yang boleh kita selitkan dihari arafah

Pesanan MKN