Undang undang yang berkait.

Assalamualaikum.
Isnin yang dingin. Cucuran air hujan cukup buat bumi Batu Pahat sepertinya baru saja lepas subuh. Padahal dah nak pukul 10 pagi dah ni. SubhanAllah. Sekejap lagi dah nak masak ya?


Lebih kurang 12 hari lagi ramadhan akan datang dalam hidup kita semula. Apakah kita dapat merasa nikmat ramadhan kali ini ? Waallah hua'lam .Para soleh dan solehah tak sabar sabar nak berlumba lumba mengejar segala kehebatan ganjaran dibulan Ramadhan. Dan seperti biasa , jika anda merupakan salah seorang pesakit yang tidak digalakkan berpuasa , anda boleh makan tetapi bukan dikhalayak ramai. Ingat tu. Okeylah , itu kisah untuk bulan ke sembilan hijrah 1438. ( bulan Ramadhan )

Dan katanya pula , bermula 1hb Jun 2017,


Okey , ini pula tentang bulan ke enam masihi untuk tahun 2017 pula. Apa yang menarik dimata maq ,kedua dua nya berlaku serentak. Puasa dan denda merokok !

Sebagai muslim dinegara Malaysia , perokok kena akur kedua dua larangan ini. Jangan pulak nanti dah kantoi baru nak insaf. Ya ,mereka kena  peka dengan dua kawasan ini , " dikhalayak ramai " dan di " taman awam". Selamat berusaha ,semoga ramadhan kali ini penuh bermakna bagi kita semua.

Nota maq : maq mengharapkan  Moga Allah jumpakan maq dengan Ramadhan .aamiin..


Comments

Popular posts from this blog

Kad kena telan mesin Atm

Tanjung Hill, Batu Pahat ,Johor

Melepaskan rindu dalam kereta

Cara Tukar Nama Pada Geran Tanah Yang Pemiliknya Dah Meninggal

Susu sejat ganti santan kelapa

Pesanan SMS dari MKN

Kek Susu ( bakar )

Pantai Perpat, Rengit, pantai semulajadi yang tenang

Senarai Doa yang boleh kita selitkan dihari arafah

Pesanan MKN