Ety balik cuti , Maq yang resah


Assalammualaikum

Sabtu kali ini semua orang dah ada kat rumah maQ . Semua ? Ye semua tu maknanya anak anak , suami ada dah depan mata ni . Tadi pukul 6 pagi maQ dan suami dah ke terminal bas untuk tunggu Ety sampai dari Kuantan , Pahang .  Dia akan menghabiskn cuti sem nya selama seminggu di Batu Pahat tanahairku katanya .


Kalau dulu , anak gadis maQ nak naik bas nak pergi  Johor Bahru pun maQ tak lepaskan tapi bila dia dah kena belajar di Pahang  terpakslah lepaskan juga. Terpaksa dalam redha sebenarnya .  Hehhe bila dia kata dia dapat tiket bas yang gerak pukul 1 am  , hati maQ dah gelisah . Bagaimana dia nak ke terminal bas ekspress tu nanti sebab 1 am tu dah lewat sangat . Lepas tu terfikir pulak ada kawan ke dia di terminal tu ? Terbayang keadaan terminal yang sunyi sepi  masa maQ sempat singgah dulu . Aduh jantung  dengan minda maQ bagaikan  bergerak  tak seiring bila fikir fikirkannya .Malam tadi sempat whats app dia untuk tanyakan situasi di terminal . Bila dia cakap , dari kolej naik teksi ramai-ramai . Sampai terminal mereka bagai berkampung sebab ada bas yang delay kerana jalan ' jem ' . MaQ dah rasa lega . Sampai pukul 1 am maQ tunggu dia hantar message tapi tak ada . Akhirnya maQ tertidur .


Pagi pukul 5 am , maQ terjaga dan terus ambil handphone . Ada pesanan SMS  dari anak maQ yang berbunyi ..
Okay maQ ucap syukur Alhamdulillah . Semoga Allah permudahkan perjalanan ety balik Batu Pahat . Dan tepat pukul 6.30 am , Ety dah ada disebelah maQ  . Terima kasih Allah kerana melindungi perjalanan ety . 


Bila dah lama tak bersarapan dengannya , maQ ambil peluang pagi tadi untuk makan roti canai dikedai fav keluarga kami di jalan Omar , Batu Pahat . 


Comments