Ety balik cuti , Maq yang resah


Assalammualaikum

Sabtu kali ini semua orang dah ada kat rumah maQ . Semua ? Ye semua tu maknanya anak anak , suami ada dah depan mata ni . Tadi pukul 6 pagi maQ dan suami dah ke terminal bas untuk tunggu Ety sampai dari Kuantan , Pahang .  Dia akan menghabiskn cuti sem nya selama seminggu di Batu Pahat tanahairku katanya .


Kalau dulu , anak gadis maQ nak naik bas nak pergi  Johor Bahru pun maQ tak lepaskan tapi bila dia dah kena belajar di Pahang  terpakslah lepaskan juga. Terpaksa dalam redha sebenarnya .  Hehhe bila dia kata dia dapat tiket bas yang gerak pukul 1 am  , hati maQ dah gelisah . Bagaimana dia nak ke terminal bas ekspress tu nanti sebab 1 am tu dah lewat sangat . Lepas tu terfikir pulak ada kawan ke dia di terminal tu ? Terbayang keadaan terminal yang sunyi sepi  masa maQ sempat singgah dulu . Aduh jantung  dengan minda maQ bagaikan  bergerak  tak seiring bila fikir fikirkannya .Malam tadi sempat whats app dia untuk tanyakan situasi di terminal . Bila dia cakap , dari kolej naik teksi ramai-ramai . Sampai terminal mereka bagai berkampung sebab ada bas yang delay kerana jalan ' jem ' . MaQ dah rasa lega . Sampai pukul 1 am maQ tunggu dia hantar message tapi tak ada . Akhirnya maQ tertidur .


Pagi pukul 5 am , maQ terjaga dan terus ambil handphone . Ada pesanan SMS  dari anak maQ yang berbunyi ..
Okay maQ ucap syukur Alhamdulillah . Semoga Allah permudahkan perjalanan ety balik Batu Pahat . Dan tepat pukul 6.30 am , Ety dah ada disebelah maQ  . Terima kasih Allah kerana melindungi perjalanan ety . 


Bila dah lama tak bersarapan dengannya , maQ ambil peluang pagi tadi untuk makan roti canai dikedai fav keluarga kami di jalan Omar , Batu Pahat . 


Comments

Favourite post ❤

Mee Kuning Halal Toyyiban

Susu sejat ganti santan kelapa

Tips Pilih Bendi

Rambut Gugur Ketika Ihram?

Jangan Bimbang Bila Jadi Bahan Gossip

Tidak Berkerja Tapi Nak Buat Buku Simpanan di Bank?

Sebab Allah Masih Sayang Kita

Sabar Itu Indah

Done beraya