kesan plan pertama

Assalammualaikum

harini 28-9-2014 ! masuk hari ke 10  maq dah tak minum air manis ! ada kesan ke ? setakat ini maq cuma boleh cakap ....emm boleh la hehe

*senang berpeluh kalau dulu susahnya metabolisma nak berlaku

*aktif ! senang pulak tidur malam ,tak payah nak berangan bagai

*badan sedap je ,takde lenguh lenguh

*stock susu pekat manis dan stock gula kat rumah masih banyak! haha

*tenguk makanan bergula dah mula loye kat tekak ni

kesan paling  comel ....

* pergi ngeteh tak sampai rm3.00 pun pada makan 2 orang untuk makan roti canai !

Dan apa yg lawaknya ,ketika pembantu kedai makan tu tanya
( budak lelaki dalam 18-19 tahun umur dia )  ''ye... nak minum apa ? makan apa? ''

suami maq order nescafe dan roti kosong dan bila part maq sambil senyum maq jawap ,air kosong dan roti  kosong  ! dan sambil menganggukkan kepala tanda paham , budak tu senyum tengok maq ! kemudian   sambil berjalan kedapur kedai dia menyanyi  ~  ''kosong ...kosong ....kooosonggg. . .''  hahaha kuajaxx !

tak pelah dah nama pun budak ! hehe apa yg maq target sekarang plan pertama akan terus berjalan lancar dan maq pun hidup sihat dengan izinNYA ....insyaallah ,amiiin~

Comments

Popular posts from this blog

Kad kena telan mesin Atm

Tanjung Hill, Batu Pahat ,Johor

Melepaskan rindu dalam kereta

Cara Tukar Nama Pada Geran Tanah Yang Pemiliknya Dah Meninggal

Susu sejat ganti santan kelapa

Pesanan SMS dari MKN

Kek Susu ( bakar )

Pantai Perpat, Rengit, pantai semulajadi yang tenang

Senarai Doa yang boleh kita selitkan dihari arafah

Pesanan MKN