Segmen Ben Ashaari : impianku seorang blogger





Assalammualaikum

nampakkan header atas tu ? kalau dah letak tu bermakna maq nak try la join segmen Ben Ashaari kali ni . sebab ianya tak kena ambil masa 30 hari pun kan , so peluang yang ada ni  tak boleh diambil sambil lewa , maq kena join jugak !

cerita pasal peribadi diri maq :
berkahwin dah, kalau tak takkan kena panggil maq . umur 45 tahun pada 7haribulan tujuh lepas . duduk Batu Pahat , anak 3 ,suami  1 ! bentuk fizikal  adalah  iras-iras Luna Maya  kalau kurus ,tu sebab lah agaknya badan tak pernah kurus hurm...sedih

blog maq ini ada lah  : 
blog (bila maqnie membebel ) berkongsi kan  pengalaman maq menjadi ibu ,isteri dan pengasuh,ada jugak kongis tips ,  isu kemasyarakatan ,dan ada jugak diselitkan sikit jiwang jiwang bila jiwa ini sedang bergelora ..nampak mengade ngade gitu .

kalau masuk blog maq  :
anda akan dapat rasakan yang anda berada didepan ibu/kawan baik anda yang suka  membebel tentang perbagai isu ,termasuk kisah peribadi , hal dunia luar ,dan semua lah yang tak kena dimata ni  .cuma kali ni anda mungkin tak dengar bebelan tu tapi hanya menatap sahaja  . seronokkan telinga tak bingit pun kena bebel kat sini .

impian dan harapan :
sebagai seorang blogger yang memang minat sangat dengan dunia blog ini , apa yang maq harapkan  semua luahan maq tentang perasaan maq selama maq hidup ,menjadi tatapan anak anak maq bila maq dah takde nanti . atau mungkin kegenerasi maq seterusnya ( cucu dan cicit ) sebab semua ni akan kekal diblog ni  . maq pun bukan ada harta yang mampu dikongsikan oleh mereka bila maq takde  ... lagi pun maq bukan nak gelemer sebab maq sedar lah kan maq dah tua hahaha ( aku sedar diri la wei )   tapi maq nak mereka ( anak anak ,cucu ,cicit  ) tahu walaupun didunia nyata maq hanya diam atau menyepi dan hanya mampu tersenyum nampak macam tak caring gitu sebagaimana yang dia orang kenali sekarang ni .  tapi sebenarnya ada banyak yang maq perlu hargakan ,kenangkan , banggakan ,dan perhati kan . PALING PENTING : maq nak anak anak maq tahu yang kasih sayang maq ini  takkan pernah  hilang walaupun hanya tinggal lakaran  kata kata diblog ini . adeh  ...hurmmm sebak pulak tapi ingat mati  tu kan wajib ?



eh ! panjang sangat  harapannya tu hurmm maklomlahkan dah kata * BILA MAQNIE MEMBEBEL * so inilah makannya  ... hehehe

#Maqnie~ salam ukhwah sesama blogger yg baru mengenali MaqNie NurSeri 
terima kasih sudi kemari ...





Comments

Cik Fafa said…
salam perkenalan akak! =)
Madam Maq said…
hai Fafa ... wsalam ,terima kasih berkunjung :)

Popular posts from this blog

Cara Tukar Nama Pada Geran Tanah Yang Pemiliknya Dah Meninggal

Kad kena telan mesin Atm

Tanjung Hill, Batu Pahat ,Johor

Result pemeriksaan darah sangat mengejutkan

Susu sejat ganti santan kelapa

Pantai Perpat, Rengit, pantai semulajadi yang tenang

Doa Amalan Neelofa

Melepaskan rindu dalam kereta

Pesanan SMS dari MKN

Mimpi Orang yang dah tak ada.