21 tahun ianya berkuat kuasa

Assalammualaikum

27 haribulan November 2014  ~ genaplah  21 tahun maq menjadi isteri kepada seorang lelaki yg dipanggil suami ( hurmm sebak ) 21 tahun itu  bukan jangka masa yang singkat . jika ianya seorang manusia ,kiranya dia bukan lagi remaja malahan sudah pun layak dipanggil dewasa !

untuk mencapai ketahap 21 ! 1001 jenis dugaan yg kami tempuh . manis , masin, masam, pahit , pedas ,pawau, pedih ahh macam macam rasa senang cakap lahkan !

Awalnya dulu kami hanya  punya sebiji motor untuk dijadikan pengangkutan , kini kami sudah memiliki 2 buah kereta dan 3 biji motorsikal walaupun bukan dari jenama terkenal .

dulu kami duduk dirumah sewa , kini kami punya rumah sendiri walaupun hanya sebuah rumah murah !

dulu asalnya  berdua ,kini kami sudah pun ada 3 orang anak dara !

dulu kami tak punya apa apa kini hampir sama je dengan orang lain ,walaupun kami tak kaya raya .mana harta kami ?

inilah harta kami dunia akhirat ...


inilah teratak usang kami dan inilah sijil akuan yg telah berkuat kuasa selama 21 tahun utk kami layak bergelar suami isteri. dan yg telah melayakkan kami memiliki segalanya sekarang , alhamdulillah ...terima kasih Allah untuk tiap yang kami perolehi selama 21 tahun ini . moga semuanya berjalan dengan selamat dan jayanya hingga nafas ini terhenti nanti . aamiinnn ...


sesungguhnya Hidup ini ialah pentas ujian.. Kaya bukan tanda kejayaan.. Miskin bukan tanda kegagalan. Kita diuji dengan kesenangan atau kesenangan samada kita bersyukur atau bersabar.

Comments

iryanty ahamad said…
syukur alhamdulilah... :-))
annies MAN said…
ye alhamdulillah utk tiap yg diberi selama ini ..
tQ IRYANTI ~ :)