Bila maq ber whatsapp dengan anak anak

Assalammualaikum

Bila anak anak dah besar panjang , maq  dah mula paham ,apa cara yg nak dekati mereka . Maq dan anak anak perempuan maq  , memang dah tak macam ibu dan anak , tapi kami ni umpama kawan karib (close friend) sebab pada maq , itu je cara yg buat mereka sentiasa ingat maq untuk tiap apa juga hal yg mereka lakukan . Kalau maq sertakan beberapa bukti dibawah ni , mungkin anda terkejut ,kerana ianya adalah perbualan maq dengan anak anak maq diwhatsapp . Jangan pulak anda tiru kalau ianya nampak macam tak elok atau kurang ajar . Tapi inilah gaya maq berinteraksi dengan mereka , dan mereka pun nampaknya  ' merelakannya ' .




Atas tu texts dari anak maq yg sulung , tengok je ayat dia yg last , adake patut dia tanya maq lagu selimut tetangga ??? Lagu selimut putih pembalut badan pun maq tak berapa nak hafal .






Nahh ...ni texting dengan anak yg nombor 2 , tengok je apa yg dia nak ? Padahal dia tau maq dia bukan ada lesen memandu , tapi tetap ajak 'dating ' . Dan budak yg tak makan pujuk ibunya, memang akan tidak dilayanlah akhirnya .

Ok , ni cara maq didik anak , harap sangat jangan ikut kalau rasa sangat melampau ,tapi jujur maq cakap , remaja zaman sekarang memang perlu didekati dan jangan terlalu straight kerana nanti dia lupa mana satu keluarganya yg perlu dia tuju bila dia ada masalah .

Berdoalah kebaikan untuk ahli keluarga kita , amiin .

Comments

Popular posts from this blog

Kad kena telan mesin Atm

Tanjung Hill, Batu Pahat ,Johor

Melepaskan rindu dalam kereta

Cara Tukar Nama Pada Geran Tanah Yang Pemiliknya Dah Meninggal

Susu sejat ganti santan kelapa

Pesanan SMS dari MKN

Kek Susu ( bakar )

Pantai Perpat, Rengit, pantai semulajadi yang tenang

Senarai Doa yang boleh kita selitkan dihari arafah

Pesanan MKN