Casa Adelia Guest House ,Kuantan

Assalamualaikum.
Ketika berkunjung ke Terengganu ,maq tidak tidur disana pun sebab anak maq sudah book in homestay di Kuantan. Semua ini hasil dari risikan di rumah pak google.

Kalau anda nak tahu , maq dan ahli keluarga lebih selesa tinggal dihomestay berbanding hotel. Ini disebabkan suasana rumah tu buat kami rasa lebih selesa dan tidur malam pun bakal lena.

Dan di Casa Adelia guest house diKuantan ini , ianya merupakan homestay ke empat milik  pengusaha.  Baru beroperasi pada bulan oktober 2018 baru baru ni. Waw ! Dasyat kan ? Dengan harga rm 150/ malam , dan kelengkapan rumah yang ringkas , bilik utama dan bilik ke dua berpenghawa dingin. Dua bilik air . Dibelakang ada 2 lagi bilik yang memuatkan 3biji katil bujang ,maq rasa 1/2 keluarga menginap disini dalam satu masa pun masih rasa selesa.

Seperti homestay lain , kelengkapan lain seperti  petiais , cerek elektrik ,periuk nasi elektrik , iron dan iron board , telekong dan sejadah, bath shower , gula , teh ,garam dan ais cube pun ada , haa siap ! Cuma tuala mandi jek takda dan maq rasa itu hal kecil kerana , maq lebih selesa guna tuala sendiri. Rasa selamat ! Bawah ni antara suasana di Adelia guest house tu.

  Ini iklan tidak berbayar - masuk link iklan tu untuk tau serba sikit suasana dalam Casa Adelia guest house,😅. Tak banyak gambar yang sempat maq ambil sebab kami kena pergi banyak tempat lagi pada hari tersebut.

Ruang hadapan boleh muatkan dua buah kereta.
Ruang menonton yang santai.
Meja makan yang selesa.
 Siapa lagi nak bantu orang melayu kalau bukan bangsa melayu itu sendiri. Bukan tak mampu nak check in dihotel hotel area situ tapi rasanya dengan cara ini jelah maq dapat bantu bangsa maq berniaga. Nak tau lebih lanjut search google " casa adelia guest house " - inshaallah ,jumpalah nanti.

Lokasi homestay dekat dengan pantai Telok Cempedak , tak jauh dari mini Zoo , 30 minit dari bandar Kuantan.


Maq suka suasana kejiranannya ,  sunyi dan tenang. Selesa nak rehatkan badan dan minda selepas berjam jam memandu.

Casa Adelia guest house - semoga maju jaya. Jangan letih buat yang terbaik untuk pelanggan anda . 

Comments

Popular posts from this blog

Hak Pewaris Dan Hak Penama

Mula Buat Pilihan

Cabang rezeki dan doa pembuka rezeki.

Ke IKEA , Tebrau

Encik Suami suruh pencen mengurut

Bawang Berempah

Kita buat untuk kita