Perubahan ketara

Assalamualaikum.
Pagini maq berkesempatan buka semua blog yang maq following. Puncanya ialah kerana maq dah jarang nampak mereka update post. Sekarang baru maq perasan yang kebanyakan dari mereka update post lebih kurang 2tahun lalu. Dan 2tahun itulah blog mereka sepi. Sihatkah mereka? Mudah mudahan..

Bila sebut 2tahun lalu ( 2015/2016/2017)  lebih kurang era tu lah kan , dunia blogging memang meriah sangat sangat.  Apa jenis post sekali pun tetap hangat mewarnai dunia blogging ini. Seronok sangat masa tu maq rasa. Macam macam jenis blog ada ,macam macam jenis entri ada .

Sedangkan dalam rumah maq sendiri pun , semua orang ada blog , maqnie , farahin , ezaty dan aida , semua ada blog masing masing kecuali encik suami ,😅

 " abang awak ajak berblog? Nak balas wasap awak pun abang tak sempat, lagilah nak taip entri ! " 😂

Walau bagaimana pun , antara kami berempat , yang masih kekal aktif hanyalah blog maqnie . Alasan mereka yang lagi 3 tu? TAK SEMPAT nak update ..

Ya ,bukan mudah nak jadi blogger. Walaupun hanya blogger untuk blog sendiri . Maksudnya ?? Sendiri taip , sendiri edit, sendiri baca lah  ,😂.

Tapi maq memang minat menaip. Cuma sejak dah guna android ni , notebook dah kekok nak guna untuk blogging, walaupun tulisan kat skrin android ni semut pun besar ,maq masih lagi selesa guna cara ni. Tu yang kadang asyik tertypo , halus sangat hurufnya.

Apa pun ,pada mereka yang masih berjuang dalam arena blogging ni , teruskan usaha anda. Hargai hasil kerja anda. Tak kiralah blog apa sekali pun , hargainya!

Bagi diri maq sendiri yang 24jam seminggu penuh berkerja dalam rumah sendiri ini , blog saja lah tempat maq lepaskan segala perasaan ,pendapat, idea, apa pun yang maq tahu ,maq akan ceritakan semula disini. Inshaallah.


Harap sangat , satu hari nanti ,post diblog maq boleh dibuat rujukan kepada orang yang memerlukan info yang maq kongsi diluar sana. Kita kongsi yang baik baik , tapi kita tak perlu tunggu yang baik datang berbalas untuk kita , sebab kita buat baik dengan keikhlasan. Biar Allah je yang uruskan , InshaAllah .





*Majulah blogger untuk blog*

Comments