Majlis Perkahwinan


Assalamualaikum,
Alhamdulillah , harini dah mula dah cuti sekolah penggal yang ke dua. Bila musim cuti sekolah ,musim juga orang buat majlis perkahwinan. Dan harini , Sabtu 26hb Ogos 2017 , maq dah pergi 3 undangan perkahwinan. Alhamdulillah walaupun pergi dengan kawan kawan , tanpa encik suami disisi ,maq selamat pergi dan sudah pun selamat sampai dirumah saat ini. Terima kasih Puan Aspalela dan suami kerana bawa maq dan kawan kawan lain ,Allah jek balas budi baik kalian berdua.


Pada pendapat maq majlis yang diuruskan oleh pihak katering sudah pun jadi trend di zaman sekarang ini. Emakbapak dan pengantin hanya perlu sediakan wang dan  buat pilihan untuk semua yang hendak dipersembahkan dimajlis bersejarah tersebut.

Apabila semua sudah tersusun rapi oleh orang katering, orang yang paling bertanggungjawab ialah Pihak pengurusan katering itu sendiri.  Dari sudut makanan , kebersihan ,layanan sehinggalah kelancaran pengurusan. Bila tiba hari yang dinantikan emakbapak pengantin dan ahli keluarga sudah terlalu sibuk dengan tetamu ,makanya khidmat budak budak katering disemua bahagian amat diperlukan.  Sebab hasil kerja mereka akan memberi impak kepada majlis tersebut , terutama kepada emakbapak pengantin ,pengantin dan ahli keluarga pangantin sekali. Kerana majlis yang dilangsungkan seumur hidup sekali itu akan dihadiri oleh berbagai jenis tetamu. Jadinya nama baik tuan rumah sangat sangat perlu dijaga. Kecuaian pihak katering bakal memburukan nama mereka sekeluarga.

Mungkin makanan tak sedap , tempat duduk bersepah , pinggan mangkok kotor , semua ini adalah tanggungjawab  budak katering bukan tugas ahli keluarga pengantin lagi. Apa guna anda dibayar  dengan harga yang tinggi tapi khidmat anda memalukan orang yang dah keluarkan modal besar itu?

Alhamdulillah , di ketiga tiga majlis yang maq pergi tadi memang hebat khidmatnya , tahniah! Makanan pun sedap sedap , dalam hujan dapat jugak minum cendol pak O , huhu sedap ,manis melekat air gula dia kat tekak maq sampai saat ni!  Nasib lah perut dah isi dengan nasi baryani kambing dimajlis sebelumnya ,kalau tidak memang penuh usus maq harini ,hehehe.

Nota maq : Tahniah emak pengantin ,bapak pengantin dan pasangan pasangan pengantin , semuga ikatan yang terjalin bahagia sampai kehalaman syurga , aamiin


Peewiiit .. Hehehe sempat lagi kami berselfie sementara tunggu pengantin tiba. Bersama Puan Aspalela.

Comments

Popular posts from this blog

Cara Tukar Nama Pada Geran Tanah Yang Pemiliknya Dah Meninggal

Kad kena telan mesin Atm

Tanjung Hill, Batu Pahat ,Johor

Result pemeriksaan darah sangat mengejutkan

Susu sejat ganti santan kelapa

Pantai Perpat, Rengit, pantai semulajadi yang tenang

Doa Amalan Neelofa

Melepaskan rindu dalam kereta

Pesanan SMS dari MKN

Mimpi Orang yang dah tak ada.