Redha je ye

Assalammualaikum

minggu ni kesihatan maq merundum macam cuaca yang sentiasa mendung diluar sana . alahan cuaca  sejuk gaknya hurm macammana lah nak pergi bercuti ke Korea nanti ... cewah hehe


semalam keputusan PT3 diumumkan , rata rata cakap ianya keputusan yg kurang memuaskan banyak pihak . dimana kononnya sistem peperiksaan ini julung kali diadakan di Malaysia . dan calon 2014 menjadi bahan ujikaji kementerian pelajaran Malaysia . betul ke?

pada maq , kalau dah dinamakan pelajar ,apa yg ada pada mereka ialah ilmu dan persediaan untuk peperiksaan . belajar bersungguh sungguh . ulangkaji semampu boleh , fokus dalam kelas , rajin  bertanya guru guru . jadikan semua itu sebagai bekalan untuk masuk kedewan peperiksaan nanti .

maka kalau bekalan dah cukup , apa jenis peperiksaan sekali pun , apa format peperiksaan yg diberi sekali pun , mereka boleh saja jawab dengan senyuman .dan keputusan nanti serah je pada takdir dan rezeki setelah puas mereka berusaha .

tapi apa yang kita nampak pada musim peperiksaan yg lepas?? esok ada kertas nak dijawab , malam nya calon calon masih ada lagi yang online . buat moment di wechat , buat status di facebook , masih bertweet dengan macam macam gaya luahan perasaan . haish mana nak datang minda yang tajam nak jawab soalan kalau mindanya malam malam dah ditumpolkan dengan internet ni .

padahal kalau lepas periksa tu lantak la nak online 24 jam tanpa henti pun . takde siapa nak halang kan?

tapi  nasi dah jadi bubur , redha jelah ye .yang penting ayah ibu kena terima hakikat yg  semua itu adalah rezki si anak .hasil dari usahanya . dan ayahibu   walaupun sikit hampa , jangan di marah pulak budak tu ye :)

Comments

Popular posts from this blog

Kad kena telan mesin Atm

Tanjung Hill, Batu Pahat ,Johor

Melepaskan rindu dalam kereta

Cara Tukar Nama Pada Geran Tanah Yang Pemiliknya Dah Meninggal

Susu sejat ganti santan kelapa

Pesanan SMS dari MKN

Kek Susu ( bakar )

Pantai Perpat, Rengit, pantai semulajadi yang tenang

Senarai Doa yang boleh kita selitkan dihari arafah

Pesanan MKN