itu dia blogger

Assalammualaikum ..

Maq baru lepas baca post Ben Ashari  tentang beliau pergi melancung ke Paris .Haish ..bertuahlah badan kan tak semua orang dapat peluang  macam tu . lagi-lagi seorang blogger je kerjayanya  . rezeki tu   ...

tapi tulah jauh jalan ,jauh jugak wang nya melayang ,takpe rezki akan bertambah bila kita berkerja untuk keluarga dan masyarakat  . sebagai blogger yang tugasnya sebagai  promoter untuk sesuatu tempat dan  sesuatu produk pastinya memang memerlukan kekuatan mental dan fizikal yang tinggi !

untung jadi blogger lelaki berbanding perempuan . lagi-lagi perempuan tua ( macam maq )  langsung tidak beruntung ,nuffnung pun malas nak toleh kita ,  kenapa ye ? apa tidaknya ,update blog just bila free ,dah la tu asik membebel jek kerjanya 'pot pet pot pet je'  hahaha .

masa maq balik kampung raya tempohari ,keluarga maq ramai yang usik maq .bila maq bercakap je nanti mereka kata ' bila maqnie membebel ' aduh ..hahaha tapi memang ye pun ,maq kalau dah membebel kelaut larinya  !

namun begitu ada juga yang cakap ,bila maq buat entri pasal anak-anak ,suami ,hati dan perasaan seorang perempuan ,mereka terasa sikit 'touching' sebabnya macam kena je dengan situasi mereka  . hurm.. ye maq paham perasaan seorang perempuan yang dipanggil ibu . kita serupa ! ahh sayu pulakkk ni ...

bila ditanya siapa kah blogger ? maq jawab dengan pendapat  maq sendiri lah ye :

pada maq seorang insan yang sanggup berkongsi apa sahaja  yang dia tahu tentang dirinya ,masyarakatnya ,tentang keluarganya ,negaranya ,alam sekelilingnya ! dia sanggup berkongsi walaupun tak semua orang suka tentang post nya tu . blogger jujur bila berbicara , dia tak kesah kritikan orang lain walaupun kadang kala hatinya tersentuh .  padanya pedulikkan kata orang yang penting dia dah luahkan apa yang dia rasa .

anda rasa adakah manusia sejujur blogger ? dan sesungguhnya jika anda nak tahu lah kan . ..... upah nuffnang maq baru rm 2.00 hahaha ...maq ok je ,janji maq dapat lepaskan perasaan dalam blog peribadi maq ini . yes ! rm 2.00 rupanya !? haha




Comments

Favourite post ❤

Mee Kuning Halal Toyyiban

Susu sejat ganti santan kelapa

Tips Pilih Bendi

Rambut Gugur Ketika Ihram?

Jangan Bimbang Bila Jadi Bahan Gossip

Tidak Berkerja Tapi Nak Buat Buku Simpanan di Bank?

Sebab Allah Masih Sayang Kita

Sabar Itu Indah

Done beraya