Jamu untuk cergas aktif


Assalamualaikum

Alhamdulillah ,masih ingat yang maq ada blog ,hehe lama benau tak naip ni. Hampir aja terlupa yang diri ni ada blog yang dah aktif sejak 2011.

Sesaorang bertanya ," maq , buat blog ada income tak?"

Maq jawab : " ye ,jika blogger itu ada letak iklan iklan , masuklah sebab itulah antara pendapatan sampingan mereka. Selain review secara live dan buat promosi dilaman sosial lain. Tapi macam blog maqnie ini lebih kepada blog peribadi dan maq takda pasang iklan . Dulu adalah  letak nuffnang tu ,tapi dah remove sebab ,sebab,sebab? Haaa sebab takda sebab apa pun , saja nak remove nya ,hehehe"

Blogger review barang yang dia guna itu riak? Menunjuk nunjuk? Kerek ? Bangga diri ?  Haa itu hanya pendapat segelintir orang yang bukan blogger , tetapi bagi  mereka yang " berdarah blogger " itu sumber rezeki. Mungkin sumber rezeki pada pemilik blog atau mungkin sumber rezeki pada penjual barangan tersebut. Atau sumber rezeki kepada keduanya. Waallah hua'lam ~

Apa pun tujuan kami satu jek, kami mahukan kebaikan yang dikongsi itu dikecapi bersama. Yes! Kita kongsi yang baik baik , kita dapat juga yang baik baik. Mungkin kebaikan itu bukan pada apa yang kita kongsi , barangkali kebaikan itu datang dari sudut lain . Perbetulkan niat ,insyaAllah Allah Maha Mengetahui.

Oklah ,cakap banyak tak guna ,harini nak tunjuk satu lagi produk hasil kerja orang Melayu ,Malaysia untuk wanita diluar sana. Produk keluaran Camar Haryan ( CH) . Maq dah pun cuba dan untuk produk ni maq mampu kata   "wow , memang dasyat" !


Nama pun dah dasyat
- Jus Dara Kencang -
Khasiat khasiat nya :
*nampak muda
*menstabilkan hormon
*memberi tenaga dalaman
*menghilangkan stress
*menguatkan rahim
*mempercepatkan luka bersalin
*mengecutkan peranakkan
*vagina lebih grip
*menegangkan payudara
*menaikan seri wajah
*menambahkan susu badan
*mengurangkan sakit sengugut
*memperbetulkan kitaran haid
*menguramgkan keputihan
*melancarkan peredaran darah
*meningkatkan imunisasi badan
*menghilangkan lesu dan sakit badan
*melegakan sakit tumit dan sendi
*memberi rasa ghairah pada isteri yang kurang"berselera" 

Jus ini maq minum dah masuk bulan kedua. Kesan dia memang wow. Sebabnya walaupun maq bangun seawal 4/5 pagi ,maq masih cergas aktif sehingga pukul 10/11malam. Tidak diganggu oleh rasa mengantuk yang selalu maq alami selepas waktu makan tengahari . Maknanya maq tak perlu tidur siang ,walaupun bangun awal pagi. Disamping tu badan rasa ringan dan boleh adjust masa dengan tenang walaupun kerja rumah dan tugasan sebagai baby sitter ni kekadang boleh bikin kita  stress ! Maq sekarang lebih kepada "cool jekk " , dah tak panik , dapat kawal rasa  marah marah , dah tak cepat bosan , dah tak mudah rasa malas , dah tak kuat makan dan walaupun baru sebulan minum , sesaorang ada tegur maq haritu. Kata dia ,

" muka maq dah cerah dan berseri seri , maq pakai apa? " Allah hu , terharu nya saya . 😍 Pastinya kalau duduk rumah , apa pun maq tak pakai. Hanya 'pakai' baju dan seluar jek ,😂


Okey tutup cerita pasal maq , nak beritahu lagi ni. Jamu kat atas tu di perkenalkan oleh Puan Misi yang maq jaga anak nya. Dia pun sejak minum jamu tu , katanya dua tahun dia kerja tanpa ambil m.c . Kiranya daya tahanan badan dia elok jek. Dan lagi gaya pemakanan pun boleh mempengaruhi kesan jamu .

Rm 25/botol .520ml

Kandungan jamu  antaranya air kunyit,air asam jawa,manjakani,madu

Wanita selepas bersalin boleh ambil selepas 20hari pantang untuk elak baby terkena sakit kuning.

Rasanya sedap ,boleh disimpan dalam petiais

Boleh minum setiap hari , sekali pagi dan sekali lagi malam. Boleh juga minum berselang seli kerana ianya bukan makanan tambahan tapi jamu.

Sebotol boleh tahan sebulan .

Waktu uzur tak boleh minum.

Nak cuba ? Dm kat twitter atau  diinstagram  maqnie nurseri. Maq tak jual ya ,maq hanya promote sebab maq rasa ianya memang beri kesan yang sangat elok. Maq dah cuba , anda bila?


Nota Maq : Ada banyak lagi nak dibebelkan ni tapi jari maq dah letih naip , 😂

Comments

Favourite post ❤

Mee Kuning Halal Toyyiban

Susu sejat ganti santan kelapa

Tips Pilih Bendi

Rambut Gugur Ketika Ihram?

Jangan Bimbang Bila Jadi Bahan Gossip

Tidak Berkerja Tapi Nak Buat Buku Simpanan di Bank?

Sebab Allah Masih Sayang Kita

Sabar Itu Indah

Done beraya