Parasit perut


Assalamualaikum

Kalini ada sikit perkongsian. Perihal perut.Cuba tengok perut anda .Badan kurus ,perut boroi ? Itulah tanda anda seorang yang penyayang . Haha ini bukan fakta tapi salah satu cara membodek katanya.

Tempohari maq terbuka link satu blog ni , iklan dia punyalah menggelikan. Parasit perut !! Ee..cacing penuh dalam usus ! Automatik maq terus geli geleman . Kebetulan pulak masa tu lah perut terus rasa krukk krukk.. Bunyi gas perut kah ? Atau bunyi cacingkah ?

Terus terfikir dalam ingatan. Bila kah tarikh akhir maqnie makan ubat cacing? Tolak campur dan dibahagi tahun tahun yang dah lepas , rasanya lebih 35 tahun dah tak makan ubat cacing ni. Fuhh lama sangat dah tu. Kalau ada cacing dalam perut ,mesti dah jadi naga kot , sebab 35 tahun tu terlalu lah lama !! Haha Maq nekad ! Pergi farmasi dan beli ubat cacing tu.. Nah !


Kata ahli farmasi ,itu ubat cacing untuk orang dewasa. 1kotak ada 2biji pil ,makan je pil tu sebab 1kotak adalah 1dos ubat untuk hanya seorang pengguna. Tidak boleh kongsi kongsi !

Okey ,Berita paham .

Balik je rumah ,maq terus je telan ,kononnya cepat telan ,cepatlah yang tersimpan tu keluar.

Lepas sehari  sehari dan sehari..sampailah kehari ini habok pun tarakk !😂


tipah tertipu bang 😭 bunyi krukk krukk tu bukan bunyi parasit perut kot tapi bunyi gas perut sebab maq dah kurang makan sekarang ni. Huhhu..

Tanda tanda orang dewasa ada cacing dalam perut.
- badan makin susut
-selalu sakit perut
-muka pucat dan kurang bersemangat
-badan kurus tapi perut buncit
- sering batuk batuk
- makan ikan mahal

Hehhe tanda yang last tu maq nambah je😁

Nota cacing : Maq ada tak tanda tanda diatas tu ? Haha mencekaunya . Makin gebu adalah !😂😘

Comments

Popular posts from this blog

Kad kena telan mesin Atm

Tanjung Hill, Batu Pahat ,Johor

Melepaskan rindu dalam kereta

Cara Tukar Nama Pada Geran Tanah Yang Pemiliknya Dah Meninggal

Susu sejat ganti santan kelapa

Pesanan SMS dari MKN

Kek Susu ( bakar )

Pantai Perpat, Rengit, pantai semulajadi yang tenang

Senarai Doa yang boleh kita selitkan dihari arafah

Pesanan MKN