Bismillah, Bila dah lama tak menguli tepung ,rasa tersangat seronok dan tersangat bangga bila mood rajin tetiba datang dan akhirnya terhasil lah beberapa keping roti puri dari ½ kilo tepung gandum. Sis ,korang dah boleh try.Modal pun ciput.Resepi ni tak perlukan bahan penaik.Simple je. ½ kilo tepung gandum 1 sudu makan susu pekat manis 1 sudu teh garam 2 sudu makan margerin 200 ml air suam. Cara caranya : *Tepung dengan margerin gaul sampai jadi serbok roti. *susu pekat,garam campur dalam air suam ,kacau sampai sebati. *Campurkan kedua bahan kat atas,bahan cecair tu tambah sikit sikit dulu,jangan tuang semua sekali. *uli ikut gaya korang je.Maq uli sambil pejam mata hahaha gurau jela. *dah sebati adunan tu ,buat bebola,saiz ikut saiz apa yang korang nak ,kemudian sapu margerin supaya tak melekat. *lenyek dengan kayu pengelek satu persatu.Kalau lembik tambah lagi tepung,just tabur tabur manja je tau,jangan pulak segengam ko letak.Keras kebatun roti tu nanti...