LELAKI MELAYU boleh ubah ekonomi Malaysia ?

Assalamualaikum ..

Cara Menyelesai MELAYU Merempat di bumi sendiri.

 Disarankan ,Jalan penyelesaian menyeluruh yg hakiki dan muktamad bila semua lelaki Melayu Islam mula memenuhi masjid 5 waktu setiap hari dan selama-lamanya. Setiap waktu jemaah mesti sama bilangan seperti solat Jumaat.

Ehh , tak perlu lihat orang lain, lihat sahaja pada diri sendiri ,berapa kerap ke masjid ? Berapa kali dapat solat berjemaah ? Cukupkah 5 waktu itu sehari semalam ? Sudah berapa lama AlQuran disimpan tanpa disentuh ? Kita kerap melancung keluar negara dengan keluarga , tetapi berapa kali kita bawa keluarga ke masjid yang ada didalam area tempat tinggal kita itu sendiri?

Lihat sahaja masjid masjid di kawasan kita ,seringkali kelihatan sangat sunyi sepi . Bila ketua keluarga abaikan tanggungjawab nya kepada Allah ,bagaimana dengan tanggungjawabnya kepada orang lain seperti anak dan isteri , termasuk juga kepada negara.
Lihat seperti negara luar ,


🔹Sri Lanka , orang  Islam adalah minoriti tetapi mereka menguasai ekonomi. Lihat di masjid mereka, setiap waktu kehadhiran seperti jemaah solat Juma'at.


🔹Di Turki, perubahan mula terjadi bila solat subuh jama'ah melimpah spt solat Juma'at. Dulu org Turki tak amal agama, kdr inflasi tahunan melebihi 30% dan ramai jadi buruh sapu jln di Germany.Kini mereka mula menikmati perubahan ekonomi mendadak dan tidak lagi merayu utk berada dlm Komuniti Kesatuan Eropah.


🔹Melayu akan dimuliakan oleh ALLAH tidak hina seperti sekarang di negara sendiri sekiranya beramai-ramai mengamalkan agama yg sempurna dan ia mesti bermula dgn Solat Berjema'ah di Masjid.🔶🔸ISLAM  itu sempurna. Yang tak sempurna ialah pengikutnya yang engkar dengan perintah ALLAH swt.🔸🔶
Copypaste dari group whats app WANITA SOLEHAH BUKIT PERDANA ,edit by maqnie sebagai pesanan buat diri sendiri .


Terima kasih 😊

Comments

Popular posts from this blog

Cara Tukar Nama Pada Geran Tanah Yang Pemiliknya Dah Meninggal

Kad kena telan mesin Atm

Tanjung Hill, Batu Pahat ,Johor

Result pemeriksaan darah sangat mengejutkan

Susu sejat ganti santan kelapa

Pantai Perpat, Rengit, pantai semulajadi yang tenang

Doa Amalan Neelofa

Melepaskan rindu dalam kereta

Pesanan SMS dari MKN

Mimpi Orang yang dah tak ada.