dunia fantasi alam novel

Assalammualaikum

membaca adalah salah satu aktiviti yg makin tidak diambil kira dikalangan rakyat Malaysia . maq tak pandang jauh ,anak anak maq saja , mereka lebih cenderung kepada memegang gadget dari membelek dan membaca buku . apa lagi surat khabar mahu pun majalah . kalau ada pun semestinya majalah fesyen yg menjadi pilihan mereka  . al maklum anak perempuan lah katakan .

untuk menarik minat anak anak untuk membaca ,minggu selepas exam ni ,maq penuhkan waktu free maq dengan mengaktif kan aktiviti mengeluarkan stock novel yg ada dalam simpanan . dan kini maq pulak yg tengah kemaruk layan jiwa di alam fantasi novel . emm not bad la ~

selepas novel jangan baca novel ni  ,


kini maq meneliti jalan cerita bila blogger menjadi maid !




dan lepas ni ada sederet lagi novel novel yg sedang setia menanti untuk dibaca !



mampukah maq habiskan kesemuanya ? ye , sejujurnya maq kalau dah membaca ,satu naskah novel ni mampu tamat dalam 3 jam ! macam novel jangan baca novel ni ,maq habiskan dalam tempuh 2 jam ,sambil sambil jaga rumah ,jaga anak asuhan ,jaga suami , maq dapat menjelajahi dunia fantasia alam novel hehehe feel kena lebih tau ! haha baru seronok membaca . try lah !


eh !! kalau anda ada stock novel yg dah jemu dibaca , cuba pass kat maq le pulak ye , haaa  nanti simpan dalam 'gerobok' tu buruk pulak dia . sekarang ni dalam minda maq ,cuma satu impian ,kalaulah ada satu ruang untuk maq buat bilik bacaan dlm rumah maq ini ,alangkah indahnya  .


** sabar maq , insya allah satu hari nanti .

Comments

Favourite post ❤

Mee Kuning Halal Toyyiban

Susu sejat ganti santan kelapa

Tips Pilih Bendi

Rambut Gugur Ketika Ihram?

Jangan Bimbang Bila Jadi Bahan Gossip

Tidak Berkerja Tapi Nak Buat Buku Simpanan di Bank?

Sebab Allah Masih Sayang Kita

Sabar Itu Indah

Done beraya