motivasi diri

Assalammualaikum

ingat tak tempuhari maq ada share kisah tempat ambil mood di Batu Pahat ? ala post yang bertajuk : cari mood di Pantai Minyak Beku  ingat tak ? kalau tak ingat cubalah masuk link maq bagi tu . dan  maq ada  janji akan kongsikan apakah maq jumpa mood maq disitu? kan ? haaa  mari maq cerita jap ye ..

bila maq perhatikan gelagat pemancing pemancing di tepian pantai tersebut . dari situ maq dah dapat memotivasikan diri maq ! bagaimana ?  cuba tenguk gambar ni ...

dengan struktur batu batan yg agak merbahaya . mereka tetap berdiri disitu dengan sabar dan tenang . menanti umpan dimakan ikan. berpanasan, berpeluh peluh ,basah air masinakibat dipukul ombak nakal , letih berdiri mereka duduk ,letih duduk mereka beralih tempat duduk ,namun untuk meninggalkan joran tidak sesekali ! kesabaran itu sangat maq kagum! walaupun usaha mereka belum pun menjanjikan dapatnya ikan ,mereka tetap sabar disitu .

ye ..sebagai pengajarannya kepada maq sendiri . jika kita ada rasa tanggungjawab pada apa tujuan dan cita cita kita . dan kita diduga dengan berbagai dugaan ,JANGAN pernah berputus asa ! yakin kan diri ! jika Allah izinkan maka akan  tercapailah semua yg kita idamkan itu . dan itulah namanya rezeki. dan setelah puas berusaha dan hasilnya gagal ,maka jangan lah mengeluh kerana kita telah pun berusaha bersungguh sungguh kan ? dan kita jugak kena yakin ini bukan rezeki kita ,itu hak Allah untuk memberi , dan kita kena redha sepenuh hati .

dan petang itu ,maq pulang dengan satu tekad yg satu ! bahawa semua yang maq usahakan selama ini ,takkan pernah berhenti dan takkan ada istilah putus asa lagi dah lepas ni ! insyaAllah..


terima kasih untuk suami maq yang telah berjaya membawa mood maq pulang kepangkuan maq semula ..hehee lebiu ah~

bila mood sudah pulang, muka ada senyum
hehehe Alhamdulillah
selfie bersama gengselfie #etyizzaty

Comments

Popular posts from this blog

Kad kena telan mesin Atm

Tanjung Hill, Batu Pahat ,Johor

Melepaskan rindu dalam kereta

Cara Tukar Nama Pada Geran Tanah Yang Pemiliknya Dah Meninggal

Susu sejat ganti santan kelapa

Pesanan SMS dari MKN

Kek Susu ( bakar )

Pantai Perpat, Rengit, pantai semulajadi yang tenang

Senarai Doa yang boleh kita selitkan dihari arafah

Pesanan MKN